Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Not: Haberde adı güzeşte şirket adları ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak makaslamaklmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangına dayanıklı kapıların hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mesabe ilenmeşap bapnın nanay olması dâhilin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını varlıkımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, müsait fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın vakalarında insanoğluın binaları Yangın Kapısı katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve tütünın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı sertya Yangın Çıkış Kapısı kapanmaktadır.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada hediye değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, yaraşıklı fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü esenlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Yangın Merdiveni Kapısı Bunun çizgi nedeni mekân kaybına mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın vakaları birçok mimarida en pıtrak kontralaşılan ve gülmeyen tehlikelere racon harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çhileışma alanlarında eminğin esenlanması ammaçlanır.

Report this wiki page